Multicopter

Één van de hobbies die ik, Ronald dus, heb is het vliegen van een multicopter. Wat is een multicopter? Dat is dus een helicopter maar dan met meer rotorbladen. Ik ben in het bezit van een DJI Phantom FC40, dat is er dus eentje met 4 rotorbladen en de mogelijkheid er een camera onder te hangen.

phantom 

Ik vindt dat het vliegen met een multicopter een zaak van verantwoordelijkheid is, en heb er dan ook ooit een complete site aan besteed die uitleg geeft hoe om te gaan met de FC40 maar ook hoe eigenlijk je gedrag zou moeten zijn met een multicopter of elk ander modelvliegtuig. Helaas lezen we steeds vaker van mensen die aan die gedragsregels, maar ook wettelijke regels, lak hebben of er simpelweg niet van op de hoogte zijn. Dat is jammer want hierdoor zullen in de toekomst de regels moeten worden aangescherpt waardoor de goeden moeten lijden onder de kwaden helaas.

Jammer ook omdat in ons land men altijd de regels strenger maakt dan waar ook ter wereld en dus is de schade voor de hobby vlieger nog groter. Het blijft toch een hobby van me omdat het wonderlijk is wat de hedendaagse techniek allemaal kan. De wereld verandert om ons heen en ik wil zo lang mogelijk bijblijven dus deze hobby is een blijvertje.

Voor een filmpje, met de Phantom gemaakt, ga naar ons youtube kanaal.