Spike

Spike is onze alfa hond, of eigenlijk moet ik zeggen hij had de alfa hond moeten zijn maar in werkelijkheid is hij erg meegaand en daardoor speelt onze andere hond de alfa hond.

Spike is een prachtige ruwharige Jack Russell Terriër die keurig hoog op zijn pootjes staat, Spike is geboren in 2007 en is een hond met een uitgesproken zachte natuur. Hij is wel blafferig als er mensen aan de deur komen maar is werkelijk superlief.

Eind 2015 heeft Spike zich verstapt en daarbij zijn kniebanden gescheurd. Kort voor de Kerst in 2015 hebben we Spike dan ook laten opereren hieraan. Zijn andere knieband scheurde hij in 2017 en wederom hebben we hem hieraan laten opereren. Ofschoon hij nooit meer helemaal de oude zal worden gaat het nu toch al heel veel beter met hem al zullen wandelingen van meer dan 10 kilometer met hem tot het verleden behoren, 6 tot 7 kilometer is wel het maximaal haalbare. Zoals je merkt houden we veel van deze hond.

spike

Hij past ook enorm in ons gezin, hij heeft per dag momenten van spelen, welke Jack Russell heeft dat niet, maar ook heeft hij knuffelmomenten en is hij een gewoontehond. Ze zeggen wel eens dat je een Jack Russell niks kunt leren, welnu Spike bewijst het tegendeel, we hebben hem aardig wat bijgebracht en daar kan hij prima mee overweg.

Als ik bijvoorbeeld tegen bedtijd zeg "Welk klein hondje...." springt hij op en staat meteen bij de trap omdat hij mee naar boven wil om te gaan slapen. Spike wordt door ons ook keurig op gewicht gehouden omdat we niets lelijker vinden dan een te dikke Jack Russell die met zijn buikje over de grond schuurt, niet bij Spike dus, een heerlijke fitte hond met een behoorlijke intelligentie.

De zaken die Spike het liefst doet zijn spelen met bal, frisbee of touw en lekker eten daar houdt ie ook van, maar ja, wie niet?

We zijn wel altijd bang dat hij ontvoerd wordt, want mijn broer vindt Spike een te gekke hond, hij hem ook..... eeeehh maar dan een te gekke oom natuurlijk.